Кримчани залишилися без мобільного інтернету

Новини

Частина жителів окупованого Криму залишилася без мобільного інтернету.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російський «Інтерфакс».

На проблеми зі зв’язком скаржаться, зокрема, абоненти в Сімферополі і Севастополі.

Як пояснили в компанії «К-Телеком», найбільшому кримському операторі зв’язку, причиною проблем з мобільним інтернетом стала аварія в районі Керчі.

«У нас аварія на ВОЛЗ, виїхали співробітники, найближчим часом її усунуть», – зазначив співробітник компанії.

Інформацію про аварію підтвердили і в «уряді» окупованого Криму.

6 серпня 2014 року на території окупованого Криму відключили від зв’язку “МТС Україна”. “Влада” півострова стверджувала, що не перешкоджала роботі оператора.

9 жовтня 2014 року оператор мобільного зв’язку «МТС Україна» оголосив тендер на продаж свого обладнання в окупованому Криму.

Пізніше стало відомо, що «МТС Україна» продала своє майно в Криму за 17,7 млн ​​євро двом приватним інвесторам. Абоненти «МТС Україна» підключилися до мережі «К-Телеком», яку пов’язують з російською «МТС» (представники останньої це спростовують. Російські компанії побоюються працювати в Криму під своїм брендом, побоюючись санкцій з боку США і Євросоюзу).

У Криму перед анексією, за даними дослідницької компанії iKS-Consulting, налічувалося 2,97 млн. Стільникових абонентів. З них частка ринку «МТС Україна» становила 57%.

Детальніше про те, як працюють санкції щодо мобільних операторів на окупованому півострові читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань в спецпроекті “Бізнес на два фронти і в обхід санкцій” – про дієвість західних і українських санкції, введених за незаконну анексію Криму і Севастополя.