Кримські активісти оплатили окупантам черговий великий штраф 10-гривневими монетами

Новини
Фото: Facebook Эмиль Курбединов

Активісти об’єднання «Кримська солідарність» в Бахчисараї погасили штраф Османа Белялова монетами по 10 рублів, зібраними в рамках акції «Кримський марафон».

«Сподіваємося, що всі санкції і претензії до громадянського активіста Осману Белялова будуть зняті, забуті і, сподіваюся, не повторюватися», – сказав активіст «Кримського марафону» в трансляції на Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

Сам Осман Бєлялов розповів, що відчув підтримку свого народу.

«Це не перший мій штраф. Перший раз мене оштрафували на 10 тисяч (близько 4 тисячі 500 гривень – КР) за підтримку друзів і братів. Коли мене оштрафували, у мене не було сумнівів в тому, що я вчинив правильно. Коли я виходив, я розумів, куди я йду – до одного і братові, я ходив на обшуки, я знаю цих людей, вони не несуть ніякої шкоди громадськості », – сказав Бєлялов.

Сума штрафу склала 150 тисяч рублів (близько 67 тисяч гривень), таке покарання «суд» в Криму призначив Белялова, звинувативши його в участі в несанкціонованому мітингу.

Активісти об’єднання «Кримська солідарність» в Бахчисараї 14 вересня в рамках акції «Кримський марафон» оплатили штраф Зареми Умерової, яку раніше оштрафували на 300 тисяч рублів (близько 130 тисяч гривень) за статтею 282 Кримінального кодексу Росії за проукраїнські пости в соцмережі.

31 липня в окупованому Криму об’єднання «Кримська солідарність» оголосило збір коштів під назвою «Кримський марафон» з метою підтримати політичних в’язнів і громадських активістів на півострові.

Вже до 22 серпня активісти зібрали необхідну суму – 820 тисяч рублів (близько 352 тисяч гривень). Організатори планують продовжувати акцію незважаючи на те, що необхідна сума для оплати призначених активістам штрафів вже зібрана.

За задумом акції, кошти збирали монетами номіналом в 10 російських рублів (близько 4 гривень), щоб показати «єдність небайдужих».