Посольство США в Україні закликало зняти звинувачення з журналіста Миколи Семени

Новини
Микола Семена фото: Facebook Ayshe Umerova

Дипломатичне представництво США в Україні закликало зняти звинувачення з кримського журналіста Миколи Семени. Про це повідомляється в Twitter відомства.

«Звинувачення проти журналіста Семени повинні бути зняті, його переслідували за протидію незаконній окупації Криму», – йдеться в повідомленні, передає Центр журналістських розслідувань.

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Том Кент назвав необґрунтованими звинувачення проти кримського журналіста Миколи Семени, також зазначивши, що вирок, винесений підконтрольним Кремлю судом в Криму, має бути скасований.

Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко назвав вирок Миколі Семена переслідуванням за свободу слова і підкреслив, що заборона на публічну діяльність, в тому числі і професійний – головний вирок журналісту в цій справі, пише Крим.Реаліі.

«Залізничний райсуд» окупованого Сімферополя засудив журналіста Миколи Семену до 2 років 6 місяців позбавлення волі умовно, із забороною на ведення публічної діяльності на 3 роки і випробувальним терміном 3 роки і зобов’язанням бути 2 рази в місяць для контролю у ФСВП.