Олега Сенцова знову етапують, його місцезнаходження невідоме

Новини
Олег Сенцов

Засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова знову етапують.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на його адвоката Дмитра Дінзе, передає Центр журналістських розслідувань.

«Олег знаходиться на етапі, його місцезнаходження мені невідомо. У кінцевій точці шляху повинні проінформувати адвокатів або родичів. Поки інформації немає », – сказав адвокат.

Раніше, 11 вересня, Дмитро Дінзе підтвердив, що Олега Сенцова етапували з іркутського СІЗО. Пізніше з’явилася інформація, що Сенцова етапували до Челябінська.

9 вересня стало відомо, що Олега Сенцова близько тижня тому етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська. Про це повідомили на сайті Ради правозахисників Іркутської області pravoirk.ru з посиланням на членів Громадської спостережної комісії.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Крим терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Сенцов відбував покарання в колонії суворого режиму в Республіці Саха (РФ).

9 вересня Рада правозахисників Іркутської області з посиланням на членів Громадської спостережної комісії повідомила, що Олега Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська.