Видавництво в Чернівцях випустило підручники з кримськотатарської мови

Крим

У Чернівцях видавничий дім «Букрек» на замовлення Міносвіти України випустив підручники з кримськотатарської мови та літератури для 9 класів загальноосвітніх шкіл.

Про це повідомила директор видавництва Дарина Максимець виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

За її словами, підручники «Кримськотатарська мова» і інтегрований курс «Література» (кримськотатарська та зарубіжна) видані на замовлення Міністерства освіти і науки України тиражем по триста примірників кожен.

Їх вартість Максимець не уточнила, але зазначила, що ціна не змінилася в порівнянні з минулим роком. «Підручники не продаються, а поширюються безкоштовно через школи», – зазначила вона.

Творцями підручників є переважно кримчани, які живуть на окупованому півострові.

«Ми спілкуємося по електронній пошті, у нас також є в Криму людина, відповідальна за роботу з авторами, називати якого я не можу», – сказала Максимець.

Видавничий дім «Букрек» спеціалізується на виданні підручників мовами національних меншин для загальноосвітніх шкіл. Підручники кримськотатарською мовою видавництво випускає з 2015 року.

Як повідомлялось, «влада» окупованого Росією Криму дала розпорядження знищити видані в Україні кримськотатарські підручники через зображену в них українську символіку.