Військова прокуратура розслідує пожежу на арсеналі в Калинівці як диверсію

Новини
Вибух на арсеналі в Калинівці 27 вересня 2017 р. Фото: Reuters

Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує пожежу на складах боєприпасів біля селища Калинівка Вінницької області як диверсію.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням інформацію на прес-служби відомства.

«27 вересня 2017 військовою прокуратурою Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини яка дислокована у м. Калинівці Вінницької області. Наразі з’ясовуються обставини події та проводяться першочергові слідчі дії», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прокуратурі, зараз на місці надзвичайної події працюють слідчо-оперативні групи військових прокуратур Центрального регіону України та Вінницького гарнізону, Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, підрозділи Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на арсеналі знизилася, сапери приступили до очищення території складів.

«Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилась. Продовжується ліквідація осередків пожежі. Сапери приступили до розчищення території складів та навколо них. Вже найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку населених пунктів, з яких проводилося відселення мешканців, на наявність вибухонебезпечних предметів», – повідомляється на сторінці в Facebook Генштабу.

Фото: dsns.gov.ua

Як вказується, рішення про повернення громадян до їхніх домівок буде прийнято негайно після завершення перевірки.

Фото: dsns.gov.ua

Як повідомлялось, ввечері 26 вересня в Вінницькій області біля селища Калинівка загорівся великий артилерійський арсенал Збройних сил України. Відбувається детонація боєприпасів.

За інформацією ДСНС України, у Вінницькій області в зв’язку з пожежею на складах боєприпасів біля селища Калинівка з прилеглої території евакуйовано близько 30 тис. людей.