Ільмі Умеров засуджений до 2 років колонії-поселення

Новини
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров Фото: RFE/RL

В окупованому Криму «Сімферопольський районний суд» в середу, 27 вересня, засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років позбавлення волі в колонії-поселенні і на 2 роки заборонив займатися публічною діяльністю.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кримський адвокат Едем Семедляєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ільмі Умерова засудили до 2 років позбавлення волі в колонії поселення, з забороною публічної діяльності на 2 роки», – написав Курбедінов.

За інформацією видання Крим.Реаліі, оголошення вироку в «суді» почалося раніше, без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека.

Як повідомлялося, 7 червня 2017 року в Криму «Сімферопольський районний суд» почав розгляд справи за обвинуваченням заступника голови Меджлісу кримскотатарського народу Ільмі Умерова в закликах «до порушення територіальної цілісності РФ».

ФСБ пред’явила Умерову звинувачення за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв’ю про невизнання анексії Криму Росією.

20 вересня, «прокурор» на засіданні «Сімферопольського районного суду» запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.