Нацрада пропонує РНБО вибудувати систему глушіння телерадіосигналу РФ з Криму

Новини
член Нацради з ТБ і РМ Сергій Костинский Фото: investigator.org.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення пропонує Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України вибудувати систему для глушіння російського телерадіосигналу з окупованого Криму на територію материкової України.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинский виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«На сьогоднішній день є стратегія глушіння ворожого сигналу, в першу чергу, це стосується зони проведення АТО. Нацрада вже направила лист в РНБО, де ми поінформували щодо всіх телеканалів і радіостанцій (РФ – ред.), які працюють з Криму, з Красноперекопська, які ведуть мовлення на півдні Херсонської області. Ми пропонуємо РНБО вибудувати систему для глушіння цього сигналу», – сказав Костинский.

Як повідомлялося, 17 серпня у Херсонській області почалася тестова цифрова трансляція українських телеканалів на окупований Крим з нової телерадіовежі, встановленої в березні 2017 року селі Чонгар біля адмінкордону з півостровом.

На першому етапі на територію північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються: UA: Крим (НСТУ), 5 канал, Прямий канал (Тоніс), ICTV, Чорноморська ТРК. З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт, а з 1 листопада – з потужністю 1 кВт. У другій мультиплекс для мовлення на Крим планується включити ще 5 українських телеканалів.

5 серпня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, який спрощує видачу ліцензій на тимчасове мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і в окупованому Криму.