У законопроекті про реінтеграцію Донбасу детальніше пропишуть «кримське питання» – Турчинов

Новини
Секретар РНБО України Олександр Турчинов Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов стверджує, що питання «звільнення» окупованого Криму може бути розширений в другому читанні законопроекту про реітеграціі Донбасу №7163, прийнятого в першому читанні в п’ятницю, 6 жовтня.

«У законі чітко сказано, 11 стаття, що Україна продовжує боротьбу за визволення своєї території, зокрема Автономної Республіки Крим. Це питання не знімається. Якщо є бажання розширити цю позицію у другому читанні, то я переконаний, що Верховна Рада не буде заперечувати проти цього і чітко підтримає», – сказав Турчинов під час виступу в українському парламенті.

У п’ятницю, 6 жовтня, Верховна Рада України прийняла за основу президентський законопроект про особливості політики щодо забезпечення суверенітету на Донбасі №7163.

Згідно з проектом закону, «метою державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях є: звільнення цих територій і відновлення конституційного порядку на них».

У президентському законопроекті позиція щодо Криму буде узгоджена до другого читання, повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час розгляду законопроекту про особливості державної політики щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу (№7163).

Раніше народний депутат України Рефат Чубаров, виступаючи з трибуни Верховної Ради перед голосуванням за президентський законопроект про особливості політики щодо забезпечення суверенітету на Донбасі (№7163), підтримав цей проект закону, але закликав у другому читанні внести в нього норми по деокупацію Криму.