В Україні розпочався опалювальний сезон – Кабмін

Новини

Кабмін України поінформував, що в країні, згідно з календарним планом у неділю, 15 жовтня, розпочинається опалювальний сезон. При цьому в Україні створені необхідні запаси палива.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення прес-служби українського уряду.

«Згідно з календарним планом, 15 жовтня в Україні розпочинається опалювальний сезон. Соціальні об’єкти – школи, дитсадки, лікарні – мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону, в країні створені необхідні запаси палива.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, за станом на вересень в підземні сховища закачано 14,8 млрд м куб. природного газу, що на 2,3 млрд м куб. більше минулорічного показника. Запаси вугілля складають 1980,5 тис. тонн, перевищуючи торішні на 568,3 тис. тонн.

При цьому в уряді наголошують, що за забезпечення споживачів теплом і гарячим водопостачанням повну відповідальність несе місцева влада, так само, як і за формування тарифів за спожиті енергоносії.

У Кабміні також нагадали, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що підстав для підвищення ціни на газ поки немає, тому на місцях не можна допустити зростання цін на тепло і гарячу воду.