СБУ направила до суду справу російського військового Агєєва

Новини
Віктор Агєєв

Слідчі СБУ направили до суду матеріали кримінального провадження стосовно російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва, затриманого українськими військовими в червні 2017 року в Луганській області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру СБУ.

«Слідство встановило, що військовослужбовець збройних сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої «розвідувальної роти». Двоє його спільників, мешканці Алчевська й Сєверодонецька з 2014 року перебували у складі бандформувань Дрьомова і так званого «козачого полку імені Платова»», – відзначили в спецслужбі.

У травні 2017 року складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну української влади територію Новоайдарського району Луганської області. Диверсантів виявили військовослужбовці ЗС України, при цьому Агєєв був затриманий, а двоє бойовиків, що чинили опір, були знищені на місці.

Дії терористів кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання терміном від 8 до 15 років позбавлення волі.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомлялось, 24 червня 2017 року українські військові в зоні проведення АТО затримали військовослужбовця-контрактника РФ Віктора Агєєва. Зараз він знаходиться в СІЗО в Старобільську Луганської області. Міноборони РФ спростовує інформацію, що Агєєв є військовослужбовцем і заявляє, що він дійсно служив у ЗС РФ, але в 2016 році звільнився в запас і на службу по контракту не зараховувався.