У Києві біля посольства РФ знову вимагали розшукати зниклих в Криму людей

Новини

Під посольством Російської Федерації в Києві в рамках інформаційної кампанії «FIND & FREE» пройщла акція «Ми змусимо нас зрозуміти»: організатори акції, представники громадської ініціативи «КримSOS», вимагали від Росії розслідувати насильницькі зникнення на включеному півострові.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

Після окупації Криму на території півострова почастішали випадки викрадення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в кримському управлінні Следкома Росії стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

За даними активістів, з моменту анексії Криму Росією пропали 44 кримчанина. 17 людей знайшли, 19 – до сих пір вважаються зниклими без вести, 6 – були знайдені мертвими, ще двоє – перебувають у місцях позбавлення волі.

Член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов був викрадений невідомими в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як двоє людей у ​​формі російських дорожніх інспекторів зупинили машину Ібрагімова і затягли його в свій мікроавтобус.