СБУ затримала підозрювану у вбивстві контррозвідника Хараберюша в Маріуполі

Новини
Полковник СБУ Олександр Хараберюш Фото: ssu.gov.ua

В Одесі співробітники Службі безпеки України 31 жовтня затримали підозрювану в скоєнні підриву автомобіля полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша, який загинув 31 березня в Маріуполі.

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

«Слідством і оперативними співробітниками СБУ був проведений великий обсяг роботи, в результаті якої людина, яка нами сьогодні обґрунтовано підозрюється в скоєнні цього терористичного акту, була виведена на контрольовану нами територію. Ця людина сьогодні затримана в місті Одеса. В Одесу вона прибула для того, щоб отримати біометричний паспорт», – сказав Грицак.

Він додав, що за погодженням зі слідчим може назвати ім’я цієї людини.

«Це Прасолова Юлія Володимирівна 13 липня 1988 року народження. Проживала в місті Донецьк по вулиці Артема, 67», – повідомив голова СБУ.

Підозрювана Юлія Прасолова Фото: Youtube Служба безпеки України

За попередніми даними, за виконання своєї «роботи» жінка отримала 15 тис. дол.

«Ми не просто затримали людину, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні цього терористичного акту. Ми знаємо набагато більше, ніж зараз можемо сказати. Я скажу лише те, що ця жінка входила в так званий «Центр спеціальних операцій», що діє під егідою «МГБ ДНР». Хочу сказати, що цей центр очолює Євдокимов Василь Вікторович, який народився 8 лютого 1973 року. Позивний символічний – «Ленін». Центр координується і фінансується спецслужбами РФ, і у нас є обгрунтовані підстави так говорити сьогодні», – розповів Грицак.

Він зазначив, що в даний час проводяться слідчі дії, передбачені статтею 208 Кримінального процесуального кодексу, щодо затримання підозрюваної і її особистого огляду.

СБУ опублікувала відео з камер спостереження, на якому видно як підозрювана Прасолова прикріплює вибуховий пристрій під автомобіль Хараберюша.

Також опубліковано відео, на якому вона зізнається у скоєнні злочину.

Як повідомлялося, вранці 31 березня в Маріуполі під час вибуху автомобіля загинув керівник підрозділу контррозвідки Донецького главку СБУ полковник Олександр Хараберюш.

Прокуратура Донецької області відкрила за даним фактом кримінальне провадження за ст. 258 КК України (терористичний акт).