За бізнес біглого сепаратиста Олексія Журавка судяться його колишній помічник і партнер

Новини
Алексей Журавко, фото: Надднепрянка

На Херсонщині триває судовий процес у справі про права на активи компанії колишнього нардепа-регіонала  Олексія Журавка, який втік до Росії.  Рішенням суду на майно ТОВ “СІПІ”, де донедавна  кінцевим бенефіціаром був Олексій Журавко, накладено арешт.

Про це Центру журналістських розслідувань розповіли підприємці Гурамі Апостоліді та  Владислав Черкесов, які судяться за володіння 95% ТОВ Спілки ініціативних працездатних інвалідів” (ТОВ “СІПІ”).  

Після втечі Журавка “СІПІ” керував його бізнес-партнер Гурамі Апостоліді.Однак на початку листопада у реєстраційних даних головної компанії сталися зміни: із засновників виведено Олексія Журавка, його частка тепер записана на Владислава Черкесова, а уставний капітал зріс у 8 разів – з 10 до 80 мільйонів гривень.

Партнер Журавки – Гурамі Апостоліді подав позов до суду, він звинувачує неназвану особу в підробці довіреності від Олексія Журавки, незаконному продажу частки у 95 % компанії  “СІПІ” та збільшенню уставного фонду для розмивання його частки.

Говорити на камеру Гурамі Апостоліді відмовився. Переконує, що за документами саме він є одноосібним власником підприємства, адже викупив його у Журавки, причому –  також за довіреністю, яку втікач оформив у Росії на дружину Апостоліді.

Чергове засідання суду мало відбутися 7 жовтня, та його перенесли. Владислав Черкесов, який зараз, за даними ЄДР, є кінцевим бенефіціаром та керівником ТОВ “СІПІ” із часткою у 76 млн гривень, повідомив, що викупив бізнес Журавка через посередника на законних підставах.

“Я володію контрольним пакетом, в усіх базах юридичних я законний власник, та сторона надає (суду – ред.) якісь документи, але я думаю, що наші правоохоронні органи розберуться”, – каже  Владислав Черкесов.

Нагадаємо,  екс-депутат ВР України Олексій Журавко перебуває у РФ, де переховується від кримінального переслідування за скоєння злочину проти держави Україна. СБУ оголосила його у розшук як підозрюваного у закликах до дій, спрямованих на зміну конституційного ладу та захоплення влади. Як з’ясували кореспонденти Центру журналістських розслідувань, бізнесу і впливу Олексія Журавко це не заважає: його підприємства в Україні працювали без перешкод, довірені люди зберегли посади і депутатські мандати.

Подробиці – у розслідуванні Анастасії Шевченко та Петра Коберника.