МінТОТ почало створювати реєстр руйнувань в зоні АТО – Тука

Новини
Зруйнований міст через річку Казенний Торець у Донецькій області Фото: Громадське радіо

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) розпочало роботу зі створення реєстру руйнувань в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомив заступник міністра Георгій Тука в ефірі телеканалу «112 Україна», відповідаючи на питання, чи має намір МінТОТ скласти єдиний державний реєстр руйнувань в зоні АТО, передає Центр журналістських розслідувань.

«Починаємо займатися складанням такого реєстру. На жаль, наявність такого реєстру не передбачено жодними нормативними документами – ні підзаконними актами, ні законами. Тому це буде зроблено виключно за нашою ініціативою. Може бути, навіть в рамках якоїсь недержавної громадської організації», – сказав Тука.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2016 року в Адміністрації президента України був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва між Кабінетом Міністрів України, ООН і Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо Цільового фонду багатьох партнерів. Фонд буде акумулювати кошти міжнародних донорів і українського уряду для відновлення інфраструктури Донбасу і прилеглих Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, які зазнали втрат внаслідок агресії з боку Росії. За оцінками міжнародних організацій, збитки, завдані в результаті російської агресії тільки звільненим територіям Донбасу, оцінюються як мінімум в 3 млрд. дол.

В червні 2017 родку в Україні було запущено портал моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на сході країни, який допоможе в координації допомоги, що надається міжнародними донорами для відновлення Донбасу.