Нардепи розповіли про корупцію і зловживання в НАЗК

Новини
Ілюстрація: vvox.it

Нардепи на брифінгу в Києві розповіли про факти зловживань і корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК), члени якого покривають зловживання вищих чиновників України.

У брифінгу, який пройшов в Українському кризовому медіа-центрі, брали участь народні депутати: Мустафа Найєм (фракція «Блок Петра Порошенка»), Єгор Соболєв (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), Ганна Гопко (позафракційна) і Віктор Чумак (позафракційний), а також голова департаменту фінансового контролю НАЗК Анна Соломатіна передає Центр журналістських розслідувань.

«Приблизно місяць тому мені стало відомо, що один з керівників департаменту НАЗК готовий надати достовірні факти про зловживання і корупцію в агентстві. Після подій останніх днів, він висловив готовність озвучити цю інформацію публічно. Зокрема, він готовий надати конкретні факти використання НАЗК для покриття зловживань лояльних чиновників, розправи над неугодними і особистого збагачення керівництва агентства. Матеріалів, які я бачив, досить для кримінального провадження», – написав перед брифінгом на своїй сторінці в Facebook Мустафа Найєм.

За його словами, правоохоронні органи вже повідомлені про ці факти, і у них є всі матеріали і підстави для початку розслідування.

«У мене є всі підстави вважати, що справу можуть« зам’яти », тому ми прийняли рішення вийти з матеріалами в публічну площину», – додав нардеп.

Нагадаємо, 13 листопада директор НАБУ Артем Ситник звинуватив владу України в спробі зупинити розслідування резонансних антикорупційних справ.

«На сьогоднішній день потрібно бути наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми розслідуємо, влада просто так не залишить і не пробачить. Починаючи з (екс-нардепа від фракції «Народний фронт» Миколи – ред.) Мартиненко, (відстороненого від виконання обов’язків глави ДФС Романа – ред.) Насирова і закінчуючи останніми розслідуваннями щодо заступника міністра оборони і рюкзаків МВС», – сказав директор НАБУ після відвідин НАЗК, куди він був запрошений для вручення протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення, що полягає в тому, що він не надав якісь документи на вимогу Агентства.