У Криму силовики знову проводять обшуки в будинках кримських татар

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

У Совєтському районі окупованого Криму російські силовики проводять обшуки в селі Пушкіно в будинках вчительки кримськотатарської мови Ленари Мустафаєвої і її свекрухи Аджер Мустафаєвої.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

«Російськими окупантами здійснюється обшук будинку вчительки кримськотатарської мови в селі Есен-Екі (нині – Пушкіно) Ічкінского (нині – Совєтського) району Мустафаєвої Ленари. Одночасно йде обшук в будинку Аджер Мустафаєвої, свекрухи Ленара, яка мешкає в цьому ж селі», – написав Чубаров.

Про обшуки в Пушкіно повідомляється і на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність».

«Обшук йде в будинку кримських татар Мустафаєва Мустафи і Ленари. Також відомо, що обшук йде на сусідній вулиці в будинку матері Мустафи Мустафаєва … Мустафаєва Ленара Абхадировна (дружина Мустафи Мустафаєва) працює вчителем початкових класів в «МБОУ Пушкінська середня школа» та веде клас з кримськотатарською мовою навчання», – йдеться в повідомленні.

За інформацією «Кримської солідарності», співробітники ФСБ також поїхали проводити обшук до сестри Ленари Мустафаєвої, яка живе в селі Журавки.

Також повідомляється, що в Пушкіно силовики відвезли з собою одного з членів сім’ї Ленари Мустафаєвої.

«Мустафу Мустафаєва або його сина (?) відвезли. У відповідь на обурення місцевих жителів, які зібралися біля будинку, силовики, саджаючи його в машину сказали: «Він сам виявив бажання». Нагадаємо, що також події розвивалися, коли забирали Ріната Параламова», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 листопада міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch у своєму звіті вказала, що російська влада в окупованому Криму посилила переслідування кримських татар з очевидною метою повністю придушити інакомислення на півострові.