У Криму поліцейські затримали кримськотатарського активіста Бєлялова

Новини
Руслан (Алімдар) Бєлялов Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму в Сімферополі в неділю, 19 листопада, співробітники поліції затримали кримськотатарського активіста Руслана Бєлялова під приводом того, що його автомобіль числиться в угоні.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні в районі 16:00 в Сімферополі співробітниками поліції був затриманий активіст об’єднання «Кримська солідарність» Руслан (Алімдар) Бєлялов. За інформацією, що надійшла, причина його затримання – нібито його автомобіль знаходиться в угоні», – йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook Крымская солидарность

У «Кримської солідарності» затримання її активіста розцінюють як тиск на соціально і політично активних мусульман в Криму.

«Зокрема загальновідомо, що Алімдар Бєлялов – цивільний журналіст, учасник об’єднання «Кримська солідарність». Він відомий громадськості тим, що займає активну громадську позицію: постійно підтримує кримських татар під час обшуків, на судах, робить стрім з місця події цих подій, і просто не залишається осторонь від проблем свого народу», – відзначили в об’єднанні.

Фото: Facebook Крымская солидарность

У «Кримської солідарності» нагадали, що 8 листопада в Криму російські силовики провели чергові обшуки в активістів, в тому числі і будинку Бєлялова в місті Старий Крим. При цьому, після обшуку у активіста зникли особисті кошти 3 тис. дол. і 60 тис. рублів.

За повідомленнями активістів, автомобіль Белялова помістили на штрафмайданчик, а його самого найближчим часом повинні відпустити.

Як повідомлялось, 8 листопада в Кріму у Бахчисараї, Старому Криму і в селищі Зарічне Сімферопольського району пройшли обшуки у кримськотатарських активістів і громадських діячів. Зокрема, обшуки проходили у Сейтумера Сейтумерова (Бахчисарай), Алімдара Белялова (Старий Крим) і Ельдара Кантімірова (Зарічне).