Головним архітектором Криму призначили скандальну екс-чиновницю з Московської області

Новини

Конкурсна комісія «уряду» окупованого Криму визначила нового головного архітектора півострова.

Відповідний протокол був опублікований на офіційному порталі місцевого «уряду», передає Центр журналістських розслідувань.

«Переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади державної цивільної служби РК головного архітектора Республіки Крим апарату Ради міністрів з випробувальним терміном три місяці стала Соловйова Ірина Валентинівна», – уточнили на сайті.

10 березня 2017 року на посаду головного архітектора Криму призначили Анну Цареву, вже в липні 2017 року його пішла у відставку. Кажуть, що це було пов’язано з її сваркою з забудовниками Ялти і скандалу навколо генплану цього міста.

Соловйова приїхала з РФ, раніше вона була заступником керівника адміністрації міського округу Балашиха (Московська область), займалася питаннями містобудування. Багато звинувачували її в масової незаконної забудови, а також в ігноруванні тим, пов’язаних з розселенням людей з аварійних будинків.

У 2015 році вона навіть стала учасником судового справи. Скандал полягав в тому, що адміністрація Балашихи не мала відомостями про незаконне будівництво в парковій зоні або навмисно не перешкоджала їй. Будівельним майданчиком повинна була стати територія парку площею 893 кв.м., яку неодноократно намагалися захопити для відновлення будівництва православного храму.

Соловйова стверджувала, що керується рішенням містобудівної ради Підмосков’я, узгодженим з губернатором Андрієм Воробйовим. Документ, однак, не мав жодного підпису, повідомляють міські активісти на сайті главебалашихи.рф, пише Regnum.