В Україні створена антикорупційна онлайн-карта ремонтів в обласних центрах

Новини

Жителі 15 обласних центрів України до кінця 2017 зможуть проконтролювати використання бюджетних коштів на ремонтні роботи в своїх населених пунктах по онлайн-карті.

“Антикорупційну мапу 2.0: тепер ремонтні роботи під твоїм контролем”, з якою можна ознайомитися за адресою: map.shtab.net, презентували на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна”, передає Центр журналістських розслідувань.

“Зараз у нас лише Київ і Одеса охоплені цією картою. Ми намагаємося сьогодні зробити все, щоб до кінця року до цієї карті було підключено ще 15 регіонів”, – повідомив член “Ініціативи реальних дій”, народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенко” Мустафа Найєм під час презентації.

Він також розповів, що в планах до кінця весни 2018 року охопити інтерактивною картою ремонтів всю країну.

“Ми розуміємо, що найбільші кошти на ремонтні роботи виділяються в більших містах, тому ми упор робимо на обласні центри. До кінця року в амбітних планах – підключити до цієї карті ще 15 обласних центрів, але з ініціативи жителів ми готові співпрацювати з меншими містами “, – сказала голова правління громадської організації” Антикорупційний штаб “Галина Янченко.

За її словами, на черзі – підключення до “карті ремонтів” Харків, Житомир, Тернопіль, Миколаїв, Херсон.

Аналітик ГО “Антикорупційний штаб” Ольга Рибак зазначила, що при оновленні сайту використовувалися офіційні дані Київської міської ради. На карті – сім категорій об’єктів: житло, медицина, освіта, майданчики, інфраструктура, соціальні і дороги.

“Ми впевнені, що якщо кожен житель міста перевірить свій будинок на нашій карті, ми зможемо разом проконтролювати ремонтні витрати з бюджету міста і досягти ефективного використання кожної бюджетної гривні”, – підкреслила Г.Янченко.

Нардеп Мустафа Найєм зазначив, що він і члени їх команди будуть максимально сприяти тому, “щоб були порушені кримінальні справи щодо тих підрядників, які не виконали свої обов’язки, проти тих державних органів, які повинні контролювати виконання цих робіт”.