Прокуратура АРК спрямувала до суду звинувачення у держзраді ще двох екс-депутатів Севастопольської міськради

Новини
Фото: investigator.org.ua

Прокуратура АРК за результатами спеціального досудового розслідування, проведеного слідчим відділом Главку СБУ в АРК, направила в суд обвинувальні акти щодо двох депутатів Севастопольської міської ради Олега Антоненкова і Сергія Богатиренко, які сприяли Росії в окупації Криму.

Колишні депутати обвинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури.

Як зазначили у відомстві, в ході розслідування кримінальних проваджень отримані незаперечні докази того, що в березні 2014 року ці депутати Севастопольської міськради «надали допомогу і сприяли окупації Криму».

«Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, підтримали рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого «загальнокримського референдуму», результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації», – йдеться в повідомленні.

Санкція статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

За інформацією Центру журналістських розслідувань,  мова йде про екс-депутатів Севастопольської міської ради Олега Антоненкова і Сергія Богатиренко. Про це, зокрема, свідчить оголошення про їхній виклик для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і обвинувальними актами, опублікованими в урядовій газеті «Урядовий кур’єр» 18 листопада 2017 року.

Олег Антоненков був обраний до Севастопольської міськради в 2010 році від партії «Сильна Україна», входив до постійної комісії з питань містобудування, регулювання земельних і водних відносин. Зараз є директором ТОВ «Анкор».

Сергій Богатиренко був обраний до Севастопольської міськради в 2010 році від КПУ. Входив до постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З травня 2014 року – 2-й секретар Севастопольського міськкому КПРФ, а з квітня 2017 року отримав посаду першого секретаря Кримського республіканського відділення КПРФ.

У прокуратурі АРК нагадали, що наразі в районних судах Києва вже знаходяться на розгляді п’ять обвинувальних актів щодо колишніх депутатів Севастопольської міської ради. 

Як повідомлялось, 30  жовтня 2017 року прокуратура АРК спрямувала до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх депутатів Севастопольської міської ради.