«Суд» в Криму залишив під вартою затриманих напередодні кримськотатарських активістів

Новини

“Київський районний суд” окупованого Сімферополя залишив під вартою затриманих під час чергової хвилі обшуків кримськотатарських активістів на два місяці.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на кореспондента Радіо Свобода Антона Наумлюка.

Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі залишили під вартою до 15 січня 2018 року. Рішення винесли судді Київського районного суду Сімферополя Яніна Полювання та Віктор Можелянскій.

Російські силовики стверджують, що в ході обшуків в будинках кримськотатарських активістів виявили зброю, наркотики і екстремістськи матеріали.

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до міжнародних організацій із закликом посилити тиск на Росію через чергових затримань кримських татар.

23 листопада в окупованому Сімферополі ФСБ затримала групу кримських татар, яких силовики зарахували до членів Меджлісу кримських татар. Причетність затриманих до Меджлісу спростували в представницькому органі кримськотатарського народу.

У момент затримання групи активістів стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, її відвезла з місця подій «швидка». Жінка померла по дорозі в лікарню.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял повідомив, що громадянин Туреччини, в зв’язку з яким затримали групу активістів, вкрав гроші сім’ї Веджіє Кашка.

Управління ФСБ Росії звинувачує затриманих активістів в «вимаганні в особливо великому розмірі» у громадянина Туреччини.