Чубаров закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію

Новини

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до міжнародних організацій із закликом посилити тиск на Росію.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

“Меджліс кримськотатарського народу звертається до міжнародних організацій і урядів країн світу із закликом до посилення тиску на Російську Федерацію”, – написав Чубаров.

При цьому він підкреслив, що репресії з боку РФ щодо кримськотатарського народу стають жорсткішими. У зв’язку з цим Чубаров закликав міжнародне співтовариство “застосувати всі механізми для захисту мирних жителів Криму і якнайшвидшої деокупацію півострова”.

“Меджліс кримськотатарського народу вимагає від російської окупаційної влади негайно припинити всі утиски прав людини на півострові, а також негайно і безумовно звільнити незаконно анексувала Крим”, – зазначив глава Меджлісу.

Разом з тим він засудив дії окупаційної влади в Криму, які привели до смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки.

Через загибель активістки Меджліс оголосила 24 листопада вдень жалоби в Криму.

У селищі Новокленовка Білогірського району Криму в п’ятницю, 25 листопада, проходять похорони ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

За інформацією об’єднання «Кримська солідарність», попрощатися з нею приїхали кримські татари з усього півострова. Односельці вивісили прапор кримськотатарського народу в знак скорботи і солідарності з сім’єю Веджіє Кашка.

У момент затримання групи кримськотатарських активістів 23 листопада Веджіє Кашка стало погано, з місця подій її забрала «швидка допомога». Жінка померла з машині «швидкої».

Прокуратура АРК 23 листопада відкрила кримінальні виробництва за фактами проведення незаконних обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.