У 85-ту річницю пам’яті жертв Голодомору українців закликали запалити свічки

Новини

В Україні 25 листопада відзначать 85-ту річницю пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. До Дня пам’яті в храмах Києва проведуть поминальні панахиди, а також траурні заходи біля Меморіалу жертв Голодомору.

Традиційно відбудеться громадська акція «Запали свічку».

О 16.00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. В цей час кожен бажаючий може долучитися до пам’яті загиблих співвітчизників і встановити свічку на своєму підвіконні.

Обмежать і проведення розважальних заходів у всіх містах України. Зате буде організовано відповідні тематичні заходи: виставки, презентації, відкриті лекції, інші публічні заходи, покази фільмів, художніх творів, відео-, фото- та інших документів, записів показань очевидців, сказали в КМДА.

Нагадаємо, щорічно в четверту суботу листопада українці та весь світ вшановують пам’ять тих, хто помер найстрашнішою смертю – від голоду.

20 вересня під час виступу на загальних дебатах 72-ої сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент Петро Порошенко нагадав про Голодомор, який у 1932-33 роках забрав життя близько 10 мільйонів українців та закликав країни-члени ООН визнати Голодомор актом геноциду.