Стан здоров’я Кольченко в російській колонії погіршується – мати

Новини
Олександр Кольченко у російській колонії Фото: Twitter Halya Coynash

Стан здоров’я українського політв’язня, кримчанина Олександра Кольченко, який утримується в російській колонії в місті Копейськ Челябінської області, погіршується, він сильно схуд.

Про це повідомила Громадському радіо мати Олександра Лариса Кольченко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Місяць тому я була на побаченні з Сашею у Копейську. Він дуже схуднув. Хлопець 190 см зросту важить 62 кілограми. Він лежав у лікарні з діагнозом «дефіцит ваги». Його здоров’я почало погіршуватися», – розповіла Лариса Кольченко.

26 листопада Олександр Кольчено відзначив свій день народження.

«Це четвертий день народження у неволі. Перший свій день народження він провів у Лефортово, другий — у СІЗО у Ростові-на-Дону, третій і четвертий — у місті Копейськ Челябінської області. Це свято у нашій родині зі сльозами на очах», – зазначила мати Олександра.

Вона привітала сина листівкою. За її словами, листи від кримських друзів до нього не доходять.

Як повідомлялось, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Криму терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Олександр Кольченко утримується у виправній колонії №6 в місті Копейськ Челябінської області.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова і Кольченко політв’язнями.

26 листопада 201 7 року к багатьох аеропортах світу пройшли акції «Марне очікування» на підтримку українських політв’язнів, яких незаконно утримують у в’язницях Росії. Акція приурочена до дня народження кримчанина, політв’язня Олександра Кольченко.