У Криму заявляють про зрив терміну відкриття автопідходів до Керченської мосту – ЗМІ

Новини
Будівництво Керченського мосту Фото: most.life

В окупованому Криму заявляють про зрив термінів відкриття автопідходів до споруджуваного Керченського мосту. Так званий «глава Криму» Сергій Аксенов звернувся до уряду РФ з проханням розібратися з відставанням від графіка робіт щодо забезпечення транспортної безпеки дороги з боку Керчі до мосту.

Про це повідомляє видання РБК з посиланням на лист Аксенова, спрямований російському віце-прем’єру Дмитру Козаку та міністру транспорту РФ Максиму Соколову, передає Центр журналістських розслідувань.

У листі Аксенов звертає увагу на невиконання в термін проектно-вишукувальних робіт за контрактом Управління відомчої охорони Мінтрансу Росії (УВО Мінтрансу) зі «Службою автомобільних доріг Республіки Крим».

«За графіком в серпні повинно було бути отримано висновок держекспертизи, але по факту лише 20 липня був підготовлений проект договору на її проведення, а на об’єкті не було розпочато будівельно-монтажні роботи. За інформацією Керченського філіалу УВО Мінтрансу, ця обставина може зсунути початок підготовчих робіт, перед якими ще повинні бути проведені конкурси з визначення субпідрядників. В результаті тепер попередній термін завершення будівельно-монтажних робіт червень 2018 року», – зазначає «глава Криму».

Він нагадав, що відповідно до розпорядження уряду РФ роботи щодо забезпечення транспортної безпеки автодорожньої частини повинні бути завершені в квітні 2018 року.

Як вказує Аксенов, невиконання робіт по забезпеченню безпеки дороги може привести до зриву термінів виконання робіт на «сполучених з об’єктом ділянках».

Джерело, близьке до кримської «влади», повідомив виданню, що лист було написано за підсумками обговорення проблем за затвердженою російським урядом федеральної цільової програмою «Соціально-економічний розвиток Республіки Крим та міста Севастополь до 2020 року». В рамках цієї програми був затверджений контракт на будівництво автомобільного підходу до Керченської мосту з боку Криму з виходом на трасу «Таврида», який «Служба автомобільних доріг Криму» підписала з компанією ВАД. Довжина підходу складе 8,6 км. Вартість робіт – 7,1 млрд руб.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Федеральне агентство залізничного транспорту Росії (Росжелдор) і компанія «Стройгазмонтаж» (СГМ) російського мільярдера Аркадія Ротенберга, близького до Володимира Путіна, уклали держконтракт на будівництво залізничних підходів до Керченської мосту з боку окупованого Криму.

20 листопада 2017 року «Служба автодоріг Республіки Крим» уклала контракт на будівництво на півострові автотраси «Таврида» вартістю 137 млрд рублів з вологодською компанією ВАД.