ФСБ затримала заступника начальника кримського управління ФАС Росії – колаборанта

Новини

В окупованому Криму ФСБ РФ затримала за підозрою в корупції заступника начальника кримського управління Федеральної антимонопольної служби Росії В’ячеслава Токарєва.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на ТАСС.

Операцію із затримання Токарєва проводили співробітники ФСБ і МВС Росії, а розслідуванням кримінальної справи займається Слідчий комітет, пише «Інтерфакс».

У 2014 році Токарєв був головою Севастопольської міської територіального відділення анстімонопольной служби. У перші дні окупації зрадив присязі держслужбовця і пішов на співпрацю з “Координаційною Радою” Севастополя на чолі з Олексієм Чаловим.

Раніше  Токарев  служив у структурах МВС, звідки був звільнений на хвилі скандалу з отриманням хабара. Пізніше був призначений  головою Севастопольського відділення АМКУ.

Севастопольські громадські працівники повідомляли, що Токарев корупціонер і знаходиться змові з монополістами енергоринку, зокрема ПАТ «ЕК «Севастопольенерго». У 2015 році Токарєв обіцяв залучити «уряд» Сергія Меняйло до адміністративної відповідальності за порушення при укладанні інвест-контрактів із забудовниками і відмова надати ФАС самі контракти.

За інформацією джерел видання “Примечания”, севастопольський заступник Токарєва Денис Лактіонов в понеділок вилетів до Москви і на момент арешту свого начальника знаходився там. Перед призначенням заступником голови УФАС в Севастополь Лактіонов, також в минулому севастопольський міліціонер, встиг недовго послужити в столичних структурах скасованої нині ФСКН (Федеральна служба Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків). За інформацією видання, в ці структури він потрапив восени 2014 року, хоча ще влітку служив в УБЕЗ Запоріжжя.

Менше місяця тому, 8 листопада  2017 року в окупованому Сімферополі повісився керівник управління Федеральної антимонопольної служби Росії по Криму і Севастополю Тимофій Кураєв, командирований до Криму із Росії.