ГПУ подасть апеляцію на рішення суду про запобіжний захід для Саакашвілі – Луценко

Новини
Генпрокурор України Юрій Луценко Фото: Facebook Генеральна прокуратура України

ГПУ буде подавати апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва, який не задовольнив клопотання прокурора про домашній арешт лідера партії «Рух нових сил», колишнього голови Одеської ОДА, екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це заявив Генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Всі докази ми передали в суд, проте суддя його відпускає. Я утримаюся від емоцій і ми будемо подавати апеляцію», – сказав Луценко.

Він підкреслив, що всі рівні перед законом і Саакашвілі не виняток.

«Сьогодні ми маємо всі підстави взяти під домашній арешт пана Саакашвілі, для того щоб проводити слідство», – зазначив Генпрокурор.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили в ізолятор тимчасового тримання СБУ в Аскольдовому провулку.

Йому інкримінують ч. 2 ст.256 КК України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Генпрокуратура стверджує, що Міхеїл Саакашвілі домовлявся з близьким до екс-президента Віктора Януковича бізнесменом Сергієм Курченко про фінансування акцій протесту в Україні.

11 грудня Печерський райсуд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про домашній арешт Міхеїла Саакашвілі і відпустив його на свободу на час розслідування.