Прокуратура АРК направила до суду звинувачення в держзраді щодо екс-депутата Севастополя Єрмакова

Новини
Іван Єрмаков Фото: crimea.kp.ru

Прокуратура АРК за результатами спеціального попереднього розслідування, проведеного слідчим відділом ГУ СБУ в АРК, направила до суду обвинувальний висновок стосовно колишнього депутата Севастопольської міської ради Івана Єрмакова, який сприяв Росії в окупації Криму.

Екс-депутат звинувачується в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада), повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацю прокуратури.

«У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутат Севастопольської міської ради надав допомогу та сприяв окупації Криму. Зокрема, він голосував за прийняття ряд постанов, підтримав рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого «загальнокримського референдуму», результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації», – йдеться в повідомленні.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Прокуратура АРК не називає ім’я севастопольського екс-депутата, проте за інформацією Центру журналістських розслідувань, мова йде про Івана Єрмакова.

У 1991-1992 рр. Іван Єрмаков був головою Севастопольської міської ради і виконкому. У 1992-1994 рр. – представник президента України в Севастополі, голова Севастопольської міської державної адміністрації. У 1991-1994 рр. – депутат і заступник голови Верховної Ради Криму 1 скликання. У 1994-1996 – заступник голови правління Кримського комерційного Церковного банку. З 2002 р – директор з розвитку і маркетингу ТОВ «Юг-телеком». У 2010-2014 рр. – депутат Севастопольської міської ради, обраний від партії «Сильна Україна».

Після окупації Криму Росією очолив Севастопольське відділення партії «Патріоти Росії». У вересні 2014 балотувався в так зване «Законодательноє собраниє Севастополя». У 2016 році висувався в «депутати Держдуми РФ» 7 скликання. У 2017 році – кандидат на посаду «губернатора Севастополя». Нині пенсіонер.

Як повідомлялося, раніше прокуратура АРК направила до районних судів Києва обвинувальні акти по 10 екс-депутатам Севастопольської міської ради.