Прокуратура АРК направила до суду звинувачення в держзраді стосовно ще 3 екс-депутатів Севастополя

Новини
Фото: investigator.org.ua

Прокуратура АРК за результатами спеціального попереднього розслідування, проведеного слідчим відділом Главку СБУ в АРК, направила в суд обвинувальні акти стосовно ще трьох колишніх депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли Росії в окупації Криму.

Екс-депутати звинувачуються у вчиненнф кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) КК України, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію відомства.

«У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Севастопольської міської ради надали допомогу та сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, підтримали рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого «загальнокримського референдуму», результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим і міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації» , – відзначили в прокуратурі.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

У прокуратурі АРК також відзначили, що загалом за останні 3 місяці в районні суди Києва були спрямовані обвинувальні акти по 10 екс-депутатам Севастопольської міської ради.

Як повідомлялось, 24 листопада прокуратура АРК направила до суду обвинувальні акти за вчинення держзраді стосовно двох депутатів Севастопольської міської ради Олега Антоненкова і Сергія Богатиренко.