До судів направлено звинувачення проти 11 екс-депутатів міськради Севастополя – СБУ

Новини

За на 6 грудня 2017 року, в суди направлено обвинувальні акти щодо 11 колишніх депутатів міської ради Севастополя за підозрою в скоєнні державної зради.

Про це повідомило управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Служби безпеки України, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

В СБУ уточнили, що слідчим відділом «розслідувалася 16 кримінальних проваджень за підозрою 56 депутатів Севастопольської міськради в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України». З яких, 11 проваджень щодо 11 осіб направлені з обвинувальним актами, в порядку здійснення спеціального попереднього розслідування, до суду.

В управлінні СБУ додали, що в 5 кримінальних виробництвах щодо 45 осіб досудове слідство зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваних.

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила виданню прізвища деяких екс-депутатів міськради Севастополя, звинувачення проти яких направлено до суду: Наталя Авсейкова, Дмитро Бєлік, Геннадій Плотніков, Олександр Антоненков, Геннадій Басов, Олег Антоненков, Микола Дукин, Сергій Бурштейн, Андрій Григоров.

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомляє, що станом на грудень 2017 року оголошені в розшук 75 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Як повідомлялося, раніше прокуратура АРК направила до районних судів Києва обвинувальні акти по 10 екс-депутатам Севастопольської міської ради.