«Адміністративний судний день»: 18 грудень окупанти проводять в Криму більше 70 судилищ (оновлюється)

Новини

18 грудня в окупованому Криму проходить більше 70 судових засідань над учасниками одиночних пікетів «Ми не терористи», а також у справі «26 лютого» і апеляція на вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Громадська організація «Кримська солідарність» веде онлайн-трансляцію судових засідань, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 18 грудня 2017 року, в перебігу дня, в різних районах Криму будуть проходити адміністративні судові засідання, пов’язані з поодинокими пікетами від 14.10.2017.

Ми будемо стежити за ситуацією і інформувати наших читачів про ці події.

До всіх користувачів Facebook і нашим передплатникам є прохання. Якщо сьогодні Ви будете публікувати текст, аудіо або відео з місця подій, обов’язково прикріпіть хештег:

#кримскіепікети

Це істотно полегшить моніторинг ситуації і збір загальної інформації», – йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, за ці дні надійшло 86 заявок (за станом на 18.00 вечора неділі) з проханням надати юридичну допомогу.

Повідомляється, що засідання пройдуть в різних «судах» Криму в період з 9:30 до 16:30.

Крім того, в «Центральному суді» Сімферополя о 11:00 буде слухатися справа «26 лютого», а в «Верховному суді» Криму – апеляція на вирок кримському журналісту Миколі Семені, яке відбудеться о 13:00.