У Білорусі виправдовуються щодо голосування проти резолюції ООН по Криму

Новини

У Міністерстві закордонних справ Білорусі прокоментували голосування проти резолюції Генеральної асамблеї ООН про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

«Білорусь завжди голосувала проти будь-яких країнових резолюцій. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі. Більш того, ми вважаємо, що Генеральна Асамблея ООН – НЕ місце для обговорення і прийняття подібних країнових документів », – зазначив начальник відділу прес-служби МЗС Білорусі Андрій Шупляк, передає Центр журналістських розслідувань.

Він нагадав про те, що раніше Білорусі пропонувала зняти з голосування в ООН весь пакет подібних «країнових резолюцій».

«На жаль, ця пропозиція не пройшла, і на додачу до всього ми піддалися остракізму з боку деяких сильних світу всього», – підкреслив глава білоруського МЗС.

Крім того, Шупляк зазначив факт того, що голосування Білорусі проти країнових резолюцій не є ознакою бездушності країни до «заклопотаності їх ініціаторів».

«Наше голосування проти цього інструменту – спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до його руйнівності. Без наполегливої ​​пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення існуючих проблем не знайти», – вважає він.

19 грудня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму. Проект резолюції, який був внесений за ініціативою президента України Петра Порошенка, підтримали 70 держав.