У МЗС РФ розчаровані заявою США про продаж зброї Україні

Новини

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що озброюючи Україну, США стає «співучасником вбивства людей» на Донбасі.

Про це повідомила директор Департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова під час брифінгу, передає Центр журналістських розслідувань.

За її словами, в РФ «вкрай розчаровані» інформацією про те, що «влада США видала ліцензію американським виробникам зброї на поставку Києву великокаліберних снайперських гвинтівок »Barret М107А1«.

»Реваншистські устремління нинішніх київських властей добре відомі. Озброюючи їх, США фактично підштовхують до відновлення масштабного кровопролиття в Донбасі. Фактично Вашингтон стає співучасником вбивства людей«, – сказала Захарова.

Раніше державний департамент США схвалив продаж Україні деяких легких озброєнь і стрілецької зброї виробниками США, які вона купувала і раніше.

Раніше газета The Washington Post повідомила, що Державний департамент схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов’язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україні на суму 41,5 млн. дол. США.

При цьому про експорт більш важкої зброї, запитуваної українським урядом, такого як протитанкові ракети Javelin, мови не було.