У Криму «суд» залишив під арештом фігуранта «справи українських диверсантів» Панова

Новини
Євген Панов Фото: Sputnik

В окупованому Криму так званий «Верховний суд Криму» відхилив апеляцію захисту фігуранта «справи українських диверсантів» Євгена Панова. Він залишиться в СІЗО до 9 лютого 2018 року.

Про це повідомив виданню Крим.Реаліі адвокат Сергій Легостов, передає Центр журналістських розслідувань.

«У задоволенні наших скарг відмовили, постанова суду від 6 грудня залишили в силі. Хочу звернути увагу на незадовільну роботу адміністрації СІЗО, яка до цих пір не вручила Панову копії апеляційних скарг. Євген відчуває себе нормально, знайомиться з матеріалами справи», – розповів Легостов.

За його словами, минулого тижня адміністрація СІЗО не пустила до Панова архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента.

«Владиці Клименту запропонували спілкуватися з Пановим по телефону. Хоча слідчий раніше дав дозвіл на зустріч зі священиком. Раніше він неодноразово відвідував Євгенія», – зазначив адвокат.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань 7 серпня 2016 року ФСБ заявила про те, що «кордон» між Кримом і материкової України нібито двічі прорвали українські диверсійно-розвідувальні групи. Як доказ, ФСБ були продемонстровано відео з зізнаннями затриманих «диверсантів» – водія АТП Запорізької АЕС Євгена Панова і будівельника з Євпаторії Андрія Захтея.

11 липня 2017 року стало відомо, що заарештований у справі «кримських диверсантів» Андрій Захтей визнав свою провину і уклав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова від адвокатів за згодою.

6 грудня 2017 року «Верховний суд Криму» продовжив до 9 лютого 2018 року утримання під вартою фігурантам «справи диверсантів» Євгену Панову і Андрію Захтею.