На Донбасі в полоні у бойовиків залишаються 103 заручника – Грицак

Новини
Голова СБУ Василь Грицак Фото: УНИАН

На окупованому Донбасі після відбувся 27 грудня обміну бойовики продовжують утримувати в полоні 103 українських заручника, крім того, десятки громадян України перебувають на території РФ.

Про це повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру СБУ.

«Загалом заручниками залишаються 103 людини в Донецьку і Луганську, десятки в РФ», – сказав Грицак.

«Не можна не згадати тих, хто залишається в заручниках політики Росії, країни – агресора, яка воює проти нас вже майже 4 роки: Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков, Микола Карпюк, Станіслав Клих та інші захисники України вже понад три роки незаконно утримуються на території ОРДЛО та РФ», – додав глава СБУ.

За його словами, з урахуванням 74 заручників, звільнених в результаті обміну 27 грудня, всього з 2014 року звільнено з полону або знайдено 3215 українця.

«Для нас також є пріоритетом ‒ пошук та повернення до своїх рідних 402 безвісти зниклих осіб», – зазначив Грицак.

Як повідомлялось, 27 грудня 2017 року на лінії розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» в районі Горлівки в Донецькій області відбувся обмін полоненими між Україною і бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР». 74 звільнених українця повернулись додому. На окуповані території із заявлених раніше до обміну 306 погодилися повернутися 238 громадян.