США закликали Росію повернутися в СЦКК для зниження насильства на Донбасі

Новини
Держсекретар США Рекс Тіллерсон Фото: president.gov.ua

США закликали Росію повернути своїх представників в Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) для зниження рівня насильства на Донбасі.

Про це заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сайту американського Держдепу.

«Відзначивши заклопотаність Сполучених Штатів зростаючим насильством на сході України, держсекретар закликав Росію повернути своїх представників в Спільний центр з контролю і координації і знизити рівень насильства», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 18 грудня 2017 року Росія заявила, що відкликає своїх представників з СЦКК на Донбасі, звинувативши Україну в нібито створенні «серйозних труднощів» в роботі центру. МЗС України висловило обурення одностороннім рішенням РФ про виведення своїх військовослужбовців зі складу СЦКК, назвавши цей крок «черговою провокацією».

19 грудня українські та російські військовослужбовці, представники в СЦКК, разом покинули тимчасово окуповані бойовиками райони Донбасу.

Спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер звернув увагу, що Росія вивела своъх представникыв ыз СЦКК як раз перед загостренням ситуації на сході України.