В ході осіннього призову в Збройні сили РФ відправили 2400 жителів окупованого Криму

Новини
Призовники в окупованому Криму Фото: РИА Новости

В ході осіннього призову в Збройні сили РФ відправили 2400 жителів окупованого Криму. З 2017 року кримчан направляють на службу не лише в військові частини, що дислокуються на півострові, але і на території материкової Росії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби міністерства оборони РФ.

«Вже третій рік як проводиться призов громадян на військову службу в Республіці Крим та м.Севастополь. Восени цього року з території півострова Крим на комплектування військ (сил) направлено 2400 чол.», – відзначили в російському військовому відомстві.

Як повідомлялось, в травні 2017 року призовників з Криму вперше направили служити на материкову Росію. До цього вони служили у військових частинах ЗС РФ, дислокованих на півострові.

2 жовтня Міноборони РФ повідомило, що в ході осіннього призову планує призвати на військову службу понад 2 тисячі кримчан.

4 жовтня «військовий комісар Криму» Олег Єрмілов повідомив, що близько 500 призовників з Криму відправляться на військову службу на материкову Росію.

17 жовтня в рамках осіннього призову в Збройні сили РФ перші призовники з Криму відправилися на службу до військових частин материкової Росії, в тому числі у віддалені райони Сибіру і Далекого Сходу.

МЗС України зажадав від Росії скасувати призов на військову службу в окупованому Криму, нагадавши, що ухвалена 19 грудня 2016 року резолюція Генасамблеї ООН про порушення Росією прав людини в окупованому Криму, забороняє РФ закликати жителів півострова до лав збройних сил.