Біля Новотошківського внаслідок підриву на міні загинув український боєць – Міноборони

Новини

На Донбасі в зоні АТО минулої доби внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинув український військовий. Це сталося біля селища Новотошківське Луганської області.

Про це у вівторок, 2 січня, на брифінгу в Києві повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузянік, передае Центр журналістських розслідувань.

«Внаслідок ворожих вогневих провокацій жоден український військовий не постраждав. Але без втрат минулої доби, на жаль, не обійшлося. В районі населеного пункту Новотошківське один військовослужбовець Збройних Сил України підірвався на вибуховому пристрої, внаслідок чого отримав множинні численні поранення, несумісні з життям», – сказав Мотузянік.

Він додав, що всього за минулу добу бойовики здійснили 5 обстрілів українських позицій по всій лінії зіткнення. Всі вони були прицільними.

В одному випадку військовослужбовці ЗС України були вимушені відповідати ворогу вогнем.

Як повідомлялось, на Донбасі проросійські бойовики і в новому році продовжили порушувати новорічно-різдвяне перемир’я, здійснюючи обстріли сил АТО, в тому числі зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями.