Суд у Херсоні заарештував на місяць колишнього «міністра охорони здоров’я» Криму Міхальчевського (додано)

Новини
Колишній «міністр охорони здоров'я Криму» Петро Міхальчевський після арешту судом Фото: RFE/RL

Херсонський міський суд 8 січня обрав запобіжний захід колишньому «міністру охорони здоров’я» Криму Петру Міхальчевському у вигляді утримання під вартою терміном на один місяць, хоча представник прокуратури АРК клопотав про два місяці арешту. В обгрунтування такого рішення суд, серед інших, називає і ту обставину, що кримінальне провадження було відкрите ще 2015 року і його розслідування вже мало бути завершене.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив заступник прокурора  Автономної Республіки Крим Олександр Удовиченко.

«Громадянину України, який у 2014 році зайняв посаду «міністра» у незаконно створеному на території автономії «уряді» та тим сам надав допомогу у здійснені іноземною державою підривної діяльності проти України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а раніше йому оголошено про підозру за ч. 1 ст.111 КК України (державна зрада)», – повідомив Удовиченко.

«Вказане стало можливим внаслідок злагодженої взаємодії працівників прокуратури Автономноі Республіки Крим, Департаменту захисту національної державності СБ України та Головного управління СБ України в АР Крим (з дислокацію у м. Херсон)», – додав він.

На суді із обрання запобіжного заходу колишнього «міністру охорони здоров’я» Криму Петру Міхальчевському представники прокуратури АРК наполягали на його арешті на 60 діб.

Однак суд призначив арешт на місяць. Таке рішення обгрунтоване тим, що Міхальчевський має постійне місце проживання і роботи у Києві, на його утриманні є неповнолітній син та непрацевлаштована мати, а також ту обставину, що кримінальне провадження було відкрите ще 2015 року і його розслідування вже мало би бути завершене. 

Нагадаємо, 5 січня СБУ повідомила, що виявила в Києві Петра Міхальчевського і провела обшук в місці його проживання.

У колишнього «міністра охорони здоров’я» Криму було вилучено паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом «глави» Криму Сергія Аксенова та інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною владою Криму.

Михальчевський був «міністром охорони здоров’я» окупованого Криму з березня по червень 2014 року.

Раніше Міхальчевський підписав вручене йому підозру в скоєнні злочину за ст. 111 КК України ( «державна зрада»).