Аксенов запропонував продати всі винзаводи в Криму

Новини
Сергій Аксенов

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксенов заявив, що півострову нібито буде вигідна продаж виноробних підприємств.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим. Реалії.

«Я прихильник того, щоб продати їх усі (виноробні підприємства Криму, – ред.), Тим більше, що у нас ефективно працюючих державних потужностей з цього напрямку немає і навряд чи будуть. Все одно система мотивації зовсім інша. Я не вірю, що ми цей процес в сфері держуправління при нинішній якості і кількості підготовлених кадрів зможемо вибудувати », – зазначив Аксенов.

Він додав, що володіння виноробним підприємством приватною особою вигідніше.

«Приватник все-таки більш зацікавлений. Тим більше, держава отримує від усіх цих продажів подвійну вигоду: і гроші в бюджет, і у нас з’являється великий платник податків, який шляхом вкладення інвестує», – сказав Аксенов.

Нагадаємо, в Криму найстаріший завод шампанських вин «Новий світ», який знаходиться під санкціями США і Євросоюзу, продали за 1,5 мільярда рублів петербурзької компанії «Південний проект», яка є «дочкою» банку «Росія» (знаходиться під санкціями США) Юрія Ковальчука, який входить в «дачний клуб»президента РФ Володимира Путіна. Компанія придбала 100 відсотків акцій віджатого у України і «націоналізованого» кримського заводу.