РФ влаштовує провокації після введення біометричного контролю – Держприкордонслужба України

Новини

РФ влаштовує провокації у відповідь на введення Україною біометричного контролю на кордоні.

Про це заявив заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

«Як ми і очікували, під час святкових днів відбулися провокаційні дії проти наших громадян з боку Російської Федерації в зв’язку з введенням біометричного контролю. Тільки протягом сьогоднішньої доби російська сторона відмовилася пропускати 18 наших транспортних засобів, без складання відповідних документів і пояснення причин», – розповів Серватюк.

Василь Серватюк, перший заступник голови Держприкордонслужби України, фото: mvs.gov.ua

За його словами, в Держприкордонслужбі очікують ще більше провокацій з боку РФ, тому пункти пропуску підсилили технікою та особовим складом.

Серватюк зазначив, що з початку року, коли повноцінно запрацювала система біометричного контролю, цю процедуру пройшли 29 тисяч іноземців, з них 24 тисяч – росіяни. Він додав, що за останні три доби прикордонники зафіксували 48 спрацьовувань по базі Інтерполу.

З початку 2018 року біометричний контроль при в’їзді в Україну пройшли понад 22,5 тисяч осіб, з них близько 15,5 тисяч – росіяни.

Нагадаємо, що з 1 січня в пунктах пропуску на державному кордоні в повному обсязі запрацювала система фіксації біометричних даних громадян 71 держави, в тому числі Росії, і осіб без громадянства. Для створення системи були дообладнані 157 пунктів пропуску та 3 КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.