США безкоштовно нададуть Україні оборонну зброю – посол Йованович

Новини

Адміністрація президента США в кінці 2017 року справді прийняла рішення про надання Україні додаткових оборонних можливостей, і поставки будуть здійснюватися в рамках допомоги.

Про це повідомила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю виданню «РБК-Україна», передає Центр журналістських розслідувань.

«Зараз ми говоримо про оборонну допомоги, яка надається Україні від уряду Сполучених Штатів. Комерційні контракти і комерційні продажі – це зовсім інше питання», – сказала вона.

Йованович підкреслила, що «поки що подробиць, як це буде зроблено, немає», оскільки існує певна процедура.

«Деталі ще опрацьовуються. І ми працюємо не тільки в рамках нашого внутрішнього процесу з Конгресом, але і в ході переговорів і координації з урядом України. Однак, ще раз підкреслю, що мова йде саме про оборонний озброєнні», – додала посол.

Раніше адміністрація президента Дональда Трампа санкціонувала постачання Україні снайперських гвинтівок M107A1 і супутнього устаткування на суму $ 41.5 млн. Однак уряд США не дало згоди на поставки Україні протитанкових ракет Javelin і інших видів важкого озброєння, про що просить Київ.