Справу лідера ГК «Азов-Крим» Краснова розглядатиме Печерський райсуд Києва

Новини
Голова ГО «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслав Краснов Фото: Facebook Игорь Мосийчук

Верховний суд України передав справу лідера громадської організації «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслава Краснова і його дружини Оксани з Бориспільського районного суду Київської області в Печерський райсуд Києва.

Про це повідомив адвокат Краснова Андрій Мамалига виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, Верховний суд задовольнив клопотання Генпрокуратури України, яка пояснила його наявністю в справі Краснова даних, що становлять державну таємницю.

«Вони обгрунтовували тим, що в Бориспільському суді судді не мають допуску до держтаємниці, а в приміщенні суду немає «режимної» кімнати для роботи з такими документами», – сказав Мамалига.

Адвокат стверджує, що після рішення Верховного суду Бориспільський суд повинен передати справу в Генпрокуратуру, а потім воно буде передано до Печерського райсуду Києва. Він зазначив, що поки дата першого судового засідання невідома.

На думку Мамалиги, в Печерському суді можуть виникнути складності з розглядом справи Краснова, оскільки його розглядатимуть присяжні. «Вони, як правило, теж не мають доступу до державної таємниці», – додав він.

Нагадаємо, голова громадської організації «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслав Краснов був затриманий 28 лютого 2016 року. СБУ підозрює його в причетності до тероризму і державній зраді. Станіслав Краснов наполягає, що спецслужба сфальсифікувала справу проти нього. 12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт Краснова. У відповідь на це він оголосив голодування. 23 квітня Краснов перейшов на сухе голодування. Через кілька тижнів Краснов припинив голодування, однак стан його здоров’я погіршився.

23 вересня 2016 року Станіслав Краснов був звільнений з Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві.