РФ прислала на окупований Донбас перший в цьому році «гумконвой»

Новини
Фото: mchs.gov.ru

Росія прислала на окупований Донбас перший в цьому році і 73-й за рахунком так званий «гумконвой». Як і раніше, російські вантажівки перетнули кордон в односторонньому порядку через закриті УкраїнОю пункти пропуску без контролю українських прикордонників.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію МНС РФ.

«Автомобілі 73-ї гуманітарної колони МНС Росії прибули до пунктів призначення. Зараз на спеціальних пунктах прийому вантажу в Донецькій і Луганській областях відбувається розвантаження гуманітарної допомоги. Далі весь вантаж будуть розподілено відповідними організаціями по соціально значимих об’єктів Донецької та Луганської областей і серед нужденного населення», – йдеться в повідомленні.

Як стверджують в російському відомстві, вантажівки привезли понад 400 тонн гуманітарного вантажу, що складається з дитячих продуктових наборів.

Після розвантаження автомобілі повернуться в Росію через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган».

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян в ефірі телеканалу «112 Україна», всього на окуповану територію Донбасу з РФ прослідували 40 вантажівок.

«Сьогодні вранці через російські пункти пропуску в Україну прослідувало 40 вантажівок. Оскільки Росія в черговий раз порушила всі норми міжнародного права, представники нашої міжвідомчої групи здійснювали тільки їх візуальний контроль без виконання контрольних юридичних процедур», – сказав Слободян.

За його словами, те, що можна було побачити в вантажівках, – це продукти харчування та дитячі продукти, при цьому вже традиційно автомобілі були заповнені лише наполовину, що говорить «про популізм даної акції».

Попередній раз РФ надсилала «гумконвой» на Донбас 21 грудня 2017 року.