У Криму «суди» винесли покарання затриманим активістам: Крош отримав адмінарешт, Ісмаїлов – штраф

Новини
Ебазер Іслямов і Енвер Крош Фото: Facebook Сейтумер Сейтумеров

В окупованому Криму «суди» винесли покарання затриманим 25 січня кримськотатарським активістам, яких російські силовики звинуватили в нібито пропаганді екстремізму. Житель Джанкоя Енвер Крош отримав адмінарешт на 10 діб, житель Нижньогірського району Ебазер Іслямов – штраф в розмірі 2 тис. рублів.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

Кроша і Іслямова звинуватили в адміністративному правопорушенні за ч.1 ст.20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).

За інформацією активістів, «Джанкойський районний суд» присудив Енверу Крошу 10 діб адміністративного арешту.

«Постановою «Нижньогірського районного суду» Іслямов Ебазер визнаний винним. Суд зобов’язав його до виплати штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян », – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 25 січня 2018 року в Криму російські силовики затримали двох кримських татар після обшуку в їхніх помешканнях – Енвера Кроша в Джанкої і Ебазера Іслямова в селі Розливи Нижньогірського району. Обох активістів звинуватили в публікації в інтернеті заборонених матеріалів.

Енвера Кроша російські силовики вже затримували у 2015 році і піддали жорстоким тортурам. Ебазер Іслямов є інвалідом 3 групи.