В Криму «прокуратура» розслідує інцидент з молдавським сухогрузом

Новини

«Керченська транспортна прокуратура» проводить перевірку за фактом події з сухогрузом BERG під флагом Молдови, який отримав пошкодження корпусу і встав на анкер в районі закупореної Феодосії.

За інформацією «РИА Крим», інцидент відбувся на відстані 16 миль від берега в районі мису Чауда 31 січня, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сухогруз звернувся за допомогою до Порту Феодосії за причиною пошкодження борту і набору води в трим. В результаті чого произошел крен на праву сторону», – заявив помічник начальника Управління МНС Росії по Криму Владимир Іванов.

За інформацією російського інформаційного агентства ТАСС, сухогруз «отримав за невідомою причиною пробій», власник судна відмовився від допомоги в ремонту судна.

У прес-службі «Управління МЧС Росії по Криму» стверджують, що сухогруз BERG вагою 3 тис. Тонн, перевозив отруби і зерно, належить турецькій судовій компанії.

Екіпаж судна, в складі якого 8 громадян України та 4 – Азербайджан, знаходиться в Феодосії, за повідомленнями, вони «займаються прикордонниками, так як судно було під іноземним флагом».

Нагадаємо, недалеко від Феодосії в Чорному морі евакуйований екіпаж суховантажу під прапором Молдови, який отримав пошкодження корпусу.