Знищений сирійськими повстанцями російський льотчик-терорист ніколи не був громадянином України – Бутусов

Новини

Знищений сирійськими повстанцями російський льотчик ЗС РФ Роман Філіпов ніколи не був громадянином України. Як стверджує військовий експерт і журналіст Юрій Бутусов, це кадровий російський військовий, який був переведений до Криму з РФ і увійшов до складу 37-го змішаного авіаційного полку.

Про це   у своєму блозі пише головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Полк базується на базі Гвардійське в окупованому Криму. Інформація Міноборони РФ, поширена російською  «Новою газетою» про те, що Філіпов – колишній український зрадник не відповідає дійсності. Сьогодні в районі міста Саракіб сирійські повстанці збили новітній російський штурмовик Су-25 СМ. Новітній російський штурмовик вартістю близько 50 мільйонів доларів був збитий ракетою переносного зенітного ракетного комплексу.

Роман Філіпов був одним з кращих пілотів російської штурмової авіації, неодноразово брав участь у військових маневрах «Авіадартс». Але вирішив стати терористом і полетів на війну в Сирії», – пише Бутусов.

«Сучасна російська авіація не захищена від ПЗРК. Їх можна бити. Американські» Стінгери «в Сирії не застосовуються – там тільки радянські і російські ПЗРК, у нас запасів цієї зброї теж вистачає. Було б заманливо надати сирійським  «шахтарям» допомогу зенітними ракетами, російських терористів треба знищувати всюди», – зазначив Бутусов.

Нагадаємо, раніше російська «Новая газета» з посиланням на джерела в Міноборони РФ повідомила, що в провінції Ідліб на північному заході Сирії загинув колишній військовослужбовець українських Військово-повітряних сил, який змінив присяги після окупації Криму Роман Філіпов.

Також є фотографія документа, як повідомляється, знайденого в кишені загиблого в Сирії російського пілота. Документ являє собою рапорт про подання до державної нагороди майора Романа Філіпова за виконання бойових завдань в Сирійській Арабській Республіці (САР).

Згідно з цим рапортом, особистий номер Філіпова – Ф-215874, а приписаний він був до російської військової частини 23944-2.

Рапорт складено від імені командира «змішаного авіаційного полку особливого призначення» підполковника Аксьонова. Згідно з інтерв’ю підполковника Сергія Аксьонова газеті «Красная звезда» від 23 січня 2018 року, він командував російською авіагрупою в САР, а невдовзі після інтерв’ю повернувся в Росію.