Німецьким депутатам за незаконну поїздку до Криму може загрожувати 3 роки в’язниці – Удовиченко

Новини
Депутати регіональних паламентов ФРН в аеропорту Сімферополя, 3 січня 2018 р Фото: РИА Новости Крым Александр Полегенько

Депутатам трьох регіональних парламентів Німеччини від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини», які незаконно приїхали до окупованого Крим без дозволу влади України, може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Про це сказав заступник прокурора АРК Олександр Удовиченко в коментарі Громадському радіо, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«У випадку наявності достатньої кількості доказів, які будуть, цим особам може загрожувати покарання навіть у вигляді реального позбавлення волі строком до 3 років», – сказав Удовиченко.

Він нагадав, що за зверненням посла України в Німеччині Андрія Мельника прокуратурою було відкрито кримінальне провадження в зв’язку з незаконною поїздкою німецьких депутатів до Криму.

«Щоб провести з ними процесуальні дії, нам доведеться використовувати інститути міжнародно-правового співробітництва, що з об’єктивних причин може сповільнити хід досудового розслідування. Але я запевняю, що всі необхідні документи будуть підготовлені й направлені до Генпрокуратури України, що далі їх направити до Німеччини», – зазначив заступник прокурора АРК.

Як повідомлялось, прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження в зв’язку з незаконною поїздкою до окупованого Криму депутатів трьох регіональних парламентів ФРН від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» без дозволу влади України. Провадження відкрите за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.332-1 КК України за фактом порушення громадянами Німеччини порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію.

За інформацією агентства РІА Новини Крим, 3 лютого 2018 року до Криму прибули представники німецької правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини», що підтримує РФ, – депутати з регіональних парламентів Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії. Вони планують зустрітися представниками окупаційної «влади», відвідати будівництво великих об’єктів на півострові і одне з кримських сільськогосподарських підприємств.