У Криму «суд» продовжив арешт чотирьом фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»

Новини
Фото: Ирина Ромалийская

В окупованому Криму так званий «Верховний суд Республіки Крим» у четвер, 8 лютого, продовжив на два місяці, до 17 квітня, арешт фігурантам Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Мамутову, Рустему Абільтарову, Зеврі Абсеітову і Ремзі Меметову.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Всім чотирьом продовжили запобіжний захід до 17 квітня 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Всі судові засідання проходили в закритому режимі.

Як повідомив адвокат Енвера Мамутова Еміль Курбедінов, його підзахисного побили конвоїри, поки вели з автозаку в зал судових засідань.

«Сьогодні його поки вели від автозаку в зал судових засідань співробітники ОМОН завдали два удари: в груди і по спині. Енвер каже, що це було абсолютно без причини. Вели себе вони (силовики – ред.) досить агресивно. Він буде писати скаргу, я з цього приводу теж буду робити заяву», – сказав Курбедінов в відеокоментарі, опублікованому у Facebook «Кримської солідарності».

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року в окупованому Криму в Бахчисараї збройні російські силовики провели обшуки у кримських татар. Після обшуків були затримані четверо жителів Бахчисараю: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Так звана «прокурор Криму» Наталія Поклонська стверджувала, що затримані нібито причетні до організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в РФ.

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальні виробництва за фактом затримання російськими силовиками в окупованому Криму чотирьох жителів Бахчисараю.

10 листопада 2017 року «Верховний суд Криму» продовжив арешт Енверу Мамутову, Рустему Абільтарову, Зеврі Абсеітову і Ремзі Меметову на три місяці.